torsdag 9 maj 2013

Grillad sparrissallad med fluffig citronsås

Så här i grillsäsongens början är denna sparrissallad ett måste som tillbehör
på grillfesten. Den milda citronsåsen lyfter smaken på sparrisen och de
späda salladssorterna.
 
 
Sparrissallad
 
300 g grön sparris
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
300 g blandad sallad och skott
50 g flagad parmesanost

Sås


 2 äggulor
2 msk torrt vitt vin
1 msk pressad citron
1 dl vispgrädde
1/2 tsk rivet citronskal
1/2 tsk salt
1/4 krm cayennepeppar
1 msk hackad gräslök

Garnering

ätliga blommor, t.ex penséer


Gör så här:

1. Sås: Blanda äggulor, vin och citronsaft i en kastrull. Värm blandningen under ständig vispning tills den börjar tjockna. Tillsätt grädden och vispa på svag värme till en fluffig sås. Smaksätt med citron-saft, salt och peppar. Låt svalna. Rör ner gräslöken precis före servering.

2. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Vänd runt den i olja. Grilla sparrisen runt om ca 3 min. Strö salt över sparrisen och skär den i ca 4 cm långa bitar på snedden.

3. Blanda sallad och sparris och fördela på tallrikar. Strö över ost och ringla på sås. Garnera med blommor.
 
 

2 kommentarer:

  1. Vilken fin sida! Kul med någon mer som odlar, lagar mat och skriver om det.

    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Tack! Det är alltid roligt med positiv feedback ;). Du är välkommen tillbaka! Jag ska besöka din sida, verkar som om vi har lite liknande intresseområde

    SvaraRadera